Preventie si cosmetica dentara

Prevenția dentarăreprezintă ansamblul de măsuri ce se iau pentru a corecta sau stopa o manifestare a cauzelor care pot dentermina sau amplifica îmbolnăvirile cavității orale.

Prin prevenția primară se înțelege descoperirea cauzelor generatoare de boală și aplicarea unor proceduri și tratamente care vor preveni apariția bolilor.

Prevenția secundara – reprezintă surprinderea bolilor în faze de debut când prin aplicarea tratamentelor putem stopa evoluția bolilor.

Exemple de proceduri de prevenție:

 • Îndepartarea tartrului și a placii bateriene prin detartraj și periaj profesional
 • Fluorizari dentare – se ia o amprentă a dinților dumneavoastră la nivelul căreia se adaugă un gel pentru fluorizare ce se lasa între 1-4 minute pe dinții dumneavoastră.
  Acest gel contribuie la creșterea rezistenței structurilor dentare față de atacurile acide prin remineralizarea zonelor de smalț ce sunt deminerealizate atunci când consumăm alimente ce duc la scaderea acidității.
  Putem sintetiza efectele benefice ale fluorizarii :
  • Prevenirea cariei dentare
  • Reducerea sensibilității dentare
  • Remineralizarea suprafețelor dentare demineralizate
 • Sigilarea sanțurilor și fosetelor dentare
 • Dieta – disciplinarea consumului de carbohidrați
 • Educarea stomatologică a pacienților

Oferta speciala pachet igienizare - 70 lei

Cabinetul nostru va ofera pachetul complet de igienizare dentara, detartraj + periaj profesional, la numai 70lei. Oferta este limitata.

Mai multe detalii

Albirea dentara

Albire dentară în cabinet: 450 lei; Albire denatară acasă: 750 lei (Include gutiere dentare).

Mai multe detalii

Air flow

Air flow-ul este o procedură de igienizare profesională a dinților, destinată îndepărtării placii bacteriene și a petelor de nicotină, cafea și alimente colorate.

Mai multe detalii

Fluorizare

Îninate de a incepe fluorizarea nu este obligatoriu să efectuăm un detartraj dar acesta se impune atunci când depozitele de tartru ne împiedică să aplicăm gelul de fluorizare la nivelul tuturor suprafețelor dentare.

Mai multe detalii

Chiuretajul pungilor parodontale

Reprezintă o metodă de îndepartare a țesutului moale, inflamat și ulcerat de pe peretele gingival și al pungii parodontale.

Mai multe detalii

Periajul profesional

Periajul profesional se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuțe montate la piesa scaunului stomatologic și cu o pastă specială.

Mai multe detalii

Detartraj cu ultrasunete

Prin detartraj se îndepartează placa bacteriană mineralizată (tartrul) de pe dinți și de sub gingie dar și petele colorate de pe suprafața smalțului.

Mai multe detalii