Terapie orala

Reprezintă specialitatea medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul leziunilor carioase. Tratamentul presupune atât înlăturarea țesuturilor dure afectate ale dintelui (smalț și dentină) cât și reconstituirea estetică și funcțională a acestuia.

Sigilari profilactice

Statistic s-a dovedit că vulnerabilitatea la carie este de 8 ori mai mare la nivelul șanțurilor și fosetelor coronare, comparativ cu suprafețele dentare netede.

Mai multe detalii

Coafaj direct si indirect

Coafajul direct – este o metodă terapeutică de pansare a pulpei dentare descoperite cu o substanță izolantă, cu acțiune antiinflamatoare și care poate forma dentină.

Mai multe detalii

Obturații

Ultima fază a tratamentului cariei urmarește refacerea lipsei de substanță de la nivelul țesuturilor dure dentare cu ajutorul unui material (compozit, amalgam, CIS) care poartă numele de obturatie (plombă).

Mai multe detalii

Reconstituiri

În unele situații distrucția smalțului datorită cariei poate fi semnificativă și atunci se poate încerca reconstrucția coroanei cu materiale compozite alături de știfturi parapulpare.

Mai multe detalii

Desensibilizare

Hiperestezia si hipersensibilitatea dentinară sunt două afecțiuni stomatologice diferite, dar care se manifestă aproximativ asemanator.

Mai multe detalii

Pansamentul dentar

Pansamentul calmant reprezintă tratamentul de urgență al pulpitei acute, prin care se aplică un pansament cu anestezic la nivelul unui dinte dureros...

Mai multe detalii