Chirurgie orala

Chirurgia orală nu se ocupă numai de extracția dentara ci și de tratamentul leziunilor periapicale, infecțiilor oro-maxilo-faciale, afecțiunilor de origine dentară ale sinusului maxilar, fracturi de maxilar sau mandibula, chisturi, tumori, ATM, glande salivare și de nevralgia de trigemen.

Tratamentul abceselor dentare

Abcesul dentar este o infecţie la baza dintelui, manifestată printr-o tumefacţie (umflătură) care deformează regiunea în care este localizat.

Mai multe detalii

Chirurgie preprotetică

Tratamentul chirurgical preprotetic are ca scop obținerea unui câmp protetic adecvat reabilitării orale și care trebuie să prezinte următoarele caracteristici..

Mai multe detalii

Decapusonare

Reprezintă procedeul chirurgical folosit în excizia fibromucoasei (gingiei) ce acoperă coroana molarului de minte în timpul erupției. Intervenția se face sub anestezie locală.

Mai multe detalii

Premolarizare

Premolarizarea este o procedură de secționare și separare a unei rădăcini (împreună cu porțiunea coronară) a molarului inferior.

Mai multe detalii

Extractii

Extracția reprezintă manopera terapeutică de îndepartare a unui dinte de pe arcadă, folosind instrumentarul și tehnica specifică dintelui.

Mai multe detalii