Tratamente copii

Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.

Prima vizită a copilului la medicul dentist trebuie să se producă la o vârstă cât mai fragedă, odata cu erupția primilor dinți de lapte și nu când au aparut primele probleme dentare. Aceasta trebuie să se desfasoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul percepând-o ca pe o joacă.

Fluorizare

În cazul copiilor mai mici de 2 ani se indică fluorizari locale cu preparate sub forma de lac iar fluorizările locale cu gel se pot începe după vârsta de 2 ani, în aplicații de 2 ori pe an până la vârsta de 15 ani.

Mai multe detalii

Sigilare profilactica in santuri si fosete

Statistic s-a dovedit că vulnerabilitatea la carie este de 8 ori mai mare la nivelul șanțurilor și fosetelor coronare, comparativ cu suprafețele dentare netede.

Mai multe detalii

Obturatia dintilor temporari

Obturația (plomba) este reprezentată de materialul care este introdus la nivelul cavității ce se realizează în urma îndepărtării procesului carios de la nivelul dintelui.

Mai multe detalii

Extractia dintilor temporari

Dinții temporari rămân pe arcadă până în momentul în care dintele definitiv a atins un grad suficient de dezvoltare pentru a-l putea substitui.

Mai multe detalii