Fluorizare

Îninate de a incepe fluorizarea nu este obligatoriu să efectuăm un detartraj dar acesta se impune atunci când depozitele de tartru ne împiedică să aplicăm gelul de fluorizare la nivelul tuturor suprafețelor dentare. Este obligatoriu să se efectueze un periaj profesional înainte de a începe fluorizarea.

Aplicarea preparatelor cu fluor se face în 4 sedințe succesive la intervale de 2-7 zile. Dupa aplicările inițiale pacientul poate fi rechemat la intervale de 3, 6  sau 12 luni pentru o singură aplicare.  

În cazul pacientului cu o cario-activitate redusă, recomandarea este de o singură aplicare pe an.

În cazul copiilor mai mici de 2 ani se indică fluorizari locale cu preparate sub forma de lac iar fluorizările locale cu gel se pot începe după vârsta de 2 ani, în aplicații de 2 ori pe an până la vârsta de 15 ani.

În cazul adultului se indică utilizarea seriilor de 4 aplicații, urmate de reveniri la 3, 6 si 12 luni.

Tehnică:  Aplicarea gelului se poate face atât în conformatoare sau amprentă cât și prin badijonarea directă a dintelui. În funcție de cario-activitatea pacientului sau de problemele pentru care indicăm fluorizarea locală se recomandă ca intervalul contactului dintre fluor si dinte să varieze de la 30 sec – 4 minute. La sfârșitul procedurii, pacientul este rugat să nu clătească, să nu bea și să nu mănânce timp de 30 minute.