Detartraj cu ultrasunete

Prin detartraj se îndepartează placa bacteriană mineralizată (tartrul) de pe dinți și de sub gingie dar și petele colorate de pe suprafața smalțului. Detartrajul dintilor cu ultrasunete este mult mai eficient decât cel realizat manual și mai puțin traumatizant pentru dinți și gingii.

De asemenea, detartrajul cu ultrasunete se realizează mult mai rapid decât cel manual. Vârful ansei de detartrat  poate ajunge și sub gingie, de unde va îndeparta tartrul și placa bacteriană. Detartrajul cu ultrasunete previne apariția gingivitelor și a afecțiunilor parodontale. Prin această metodă de curațare se pot îndeparta și petele de pe dinți provocate de cafea, ceai sau nicotină, care nu pot fi îndepărtate manual.

Detrartrajul cu ultrasunete nu este dureros, iar în timpul realizării nu trebuie efectuată anestezie. Aceasta procedura nu foloseste substante chimice care să deterioreze dintele sau gingia.

Cand ai nevoie de detartraj?

Detartrajul dentar trebuie efectuat o data la 6 luni. Pentru fumători această procedură trebuie realizată la 3 luni. De asemenea, trebuie să iți detartrezi dinții dacă prezinți acumulari importante de tartru. În timp, bacteriile din placa bacteriană formează depozite de calculi, care duc la erodarea dintelui și eventual la pierderea acestuia. Periajul zilnic nu rezolvă această problemă, fiind astfel indicat să apelezi la curațarea profesională.